gsm

Načini

noirot-katalog

noirot-katalog

dostava

Pulsatoire

Dvostruko pulsirajuća turbulencija izgaranja plina.

Pulsirajući kondenzacijski bojler sa dinamičkom kondenzacijom.

chaudiere-sol-auer-pulsatoire-1Pulsirajući kondenzacijski bojler je jedinstveno tehnološko čudo.

Pulsirajući bojler predstavlja najnovije svjetsko otkriće, potpuno novi pristup grijanju na plin. Odlikuje ga jednostavnost, učinkovitost, kvaliteta i savršeni rad!
- Michael Chevalet

Dinamička kondenzacija rezultat je povezanosti pulsirajućeg izgaranja i najnovijeg tipa dvostruke turbulencije izmjenjivača topline.

Pulsirajuće izgaranje stvara turbulentno kretanje sagorjelog plina što osigurava puno bolji prijenos topline na izmjenjivač, te idealno pretvaranje kalorija u toplinu. Savršen i jedinstven toplinski izmjenjivač uronjen je u vodu.

Njegov poseban povećan oblik (kao zavojnica) stvara turbulentno strujanje vode pri zagrijavanju samog izmjenjivača.


REZULTAT: nevjerojatna, i za konkurenciju nedostižna, izmjena topline

Proizvod je patentiran sa svjetskoj razini.

 

Reklama 3 patentaReklama CEReklama Gaz premiumReklama plin






Pulsirajući model C5, samostojeći kondenzacijski plinski bojler

Koncepcija

Polazeći od Elf Aquitaine i Turboplus patenata te uz pomoć ADEME (u Feuquieres na Vimeu u Francuskoj) poduzeće Auer osmislilo je i razvilo prvi kondenzacijski plinski bojler bez otvorenog plamena na svijetu.

Ovaj jedinstveni tehnološki novitet rezultat je činjenice da ovaj proizvod koristi isti princip unutarnjeg izgaranja plina, kao motori sa unutarnjim izgaranjem, s detonacijama unutar cilindra, koje zagrijavaju vodu, koja prolazi oko komore za izgaranje. Klasični kondenzacijski bojleri koriste otvoreni plamen, kako bi se grijala voda koja ide kroz cijevi.

Vrhunski sistem uštede

Sistem donosi dodatnu uštedu s obzirom da mu nije potrebna električna energija, nakon prve aktivacije bojlera, jer kasnije radi u samoodrživom načinu rada.

Istovremeno nema gubitka vode (nema prepreka kao što su pregibi, koljena, dijametralne varijacije i sl.) pošto voda prolazi kroz bojler jednostavno i direktno. Klasični bojleri ima cjevaste izmjenjivače koji stvaraju otežavajući povremeni prekid u protoku vode.

Ova nevjerojatna prednost omogućava:

  • Veće sisteme centralnog grijanja korištenjem samo jednog bojlera. 
  • Za podno grijanje do 250 m2 model od 20 kW te do 500 m2 model od 40 kW
  • Rad na nižim temperaturama, što pogoduje kondenzaciji te štedi energiju
  • Izravno grijanje bez potrebe za tri posebno kontrolirana kruga grijanja
  • Brzo zagrijavanje vode (pomoću integriranih spremnika)

Zbog niske temperature ispušnih plinova, nema potrebe za skupim odvodnim cijevima, jednostavna PVC cijev je dovoljna.

Pulsatorie nema problem sa propuhivanjem čistim zrakom zahvaljujući visokoj razini vode ( ostali bojleri pri kondenzaciji moraju imati posebne izmjenjivače za čisti zrak ).

Veća količina vode ( 7 l za Pulsatoire 20 kW ) omogućava bolju stabilnost sistema grijanja, stvarajući višu razinu komfora.

Funkcioniranje

Ovo je način na koji Auer definira pulsirajuće izgaranje koje uređaj koristi. Princip je slijedeći: Umjesto izmjenjivača sa otvorenim plamenom mi koristimo komoru za izgaranje koja je cijevima spojena na izmjenjivač topline u obliku zavojnice, koja poboljšava toplinsku izmjenu sa vodom kao medijem.

U komoru za izgaranje ispušta se idealna mješavinu plina i zraka a iskra inicira mikro izgaranje. Vrući plin prolazi kroz zavojite cijevi izmjenjivača topline te se stvara vakuum, koji apsorbira novu mješavinu zraka i plina te dolazi do ponavljanja ciklusa. Osim navedenog, oblik komore za izgaranje i sam raspored (klaster) cijevi stvara dodatnu širinu : podsklop je samoodrživ sa 115 mikro izgaranja svake sekunde.

Tehničke karakteristike

Auer specificira kako na gornjoj strani komore za izgaranje postoji ulazni ventil za smjesu plina i zraka. To je elastična čelična ploča – nepovratni ventil. Tijekom pritjecanja smjese ventil se spušta i mješavina zraka i plina dovodi se do uređaja za paljenje. Unutar komore za izgaranje temperatura raste do 800 °C. Ekspanzija plina stvara blagi porast tlaka za 0,1 bar, što zatvara ventil te propušta smjesu plina i zraka, kroz cijevi, do izmjenjivača. Krug se ponavlja automatski, samostalno. Samopaljenje smjese počinje kroz par sekundi i to bez iskre zahvaljujući uključenju sa poticajem. Unutar izmjenjivača plinski ventil pravilno dozira smjesu slijedeći svako izgaranje a rad je kontinuiran i miran. Dolazi do hlađenja kako bi radio, potisnut slijedećim plinskim izgaranjem. S obzirom da dolazi do 115 mikro izgaranja u sekundi, plin oslobađa energiju putem 18 cijevi, postoji više od 2000 ćelija za izmjenu u sekundi ( 4000 za model od 40 kW ) koje prenose gotovo svu energiju od iskorištenog plina na grijanu tekućinu čija temperatura je manja od 50 °C pri izlazu. Pulsiranje generira stvaranje vrtloga što omogućava kapacitet rada koji od 109 % NETO KALORIJSKE VRIJEDNOSTI (moguće je i više od 111% ).

Samostojeći pulsirajući C5 kondenzacijski plinski bojler predstavlja revolucionarno otkriće, te način rada, sa konceptom kondenzacije za 21. stoljeće,koji funkcionira kao prava mala individualna tvornica za proizvodnju tople vode i toplinske energije za grijanje.

Zaboravite strah od ”malih kuća” u kojima je postojala bojazan od premalo prostora te visokih troškova grijanja. Od sad imajte velike prozračne sobe od različitih materijala bez opterećenja kako i po kojoj cijeni ćete ih grijati. Više se ne morate brinuti o visokim cijenama grijanja.

Efikasnost

efficiency-01Komora za sagorijevanje, kao i cijevi koje se koriste za odvod ispušnih plinova, u potpunosti su uronjene u vodu, što rezultira činjenicom da dobivena energija omogućava potpuni prijenos topline na vodu što znači da je prijenos topline maksimalno iskorišten. Učinkovitost vezana za najnižu kaloričnu snagu plina iznosi 109 % što je nedostižno za ostale klasične tipove bojlera.

Pulsatoire ne samo da minimalno smanjuje za 40 % potrošnju plina već, u usporedbi sa ostalim bojlerima, troši samo 15 W električne energije što je 10 puta manje od standardnih bojlera.

Auer je dokazao, nakon dugog razdoblja promatranja, kako se izgaranje (ili pulsirajuća mehanika) vratilo u laboratorije te da ta tehnologija ide naprijed. No ovo je prvi put da se ova tehnologija primjenjuje u vidu opreme namijenjene civilnim korisnicima. Tehnologija koju primjenjuje kompanija Auer temelji se na principu pulsirajućih mlaznih motora razvijenih od strane Nijemaca tijekom 2. svjetskog rata, njemačke krstareće rakete V-1.

Kao i kod motora koji pokreću njemačke rakete, dolazi do kontroliranih eksplozija smjese zraka i plina, u komori za izgaranje, te dolazi do trenutnog rasta pritiska dok je ulazni ventil zatvoren, te vrući plin (kao i mlazni pogon kod krstarećih raketa) ima samo jedan pravac izlaska, spiralne cijevi koje su uronjene u vodu imaju ulogu tekuće protustruje za hlađenje.

Pri ovakvom kontroliranom izgaranju, stvara se temperatura internog sistema od 800 °C, što omogućava i pojednostavljuje trenutno grijanje i brzi protok vruće vode. Standardni bojleri zahtjevaju zahtjevnu instalaciju (spajanje na dimnjak, građenje dimnjaka, spajanje cijevi) i stvaranje smoga koji zagađuje atmosferu. Kao rezultat se pojavljuje gubitak i do 20 % stvorene energije i to kroz sagorijevanje plinova zbog samih zakonitosti fizike koje limitiraju toplinsku izmjenu: kod samog zida, na dimnjaku, nalazi se sloj sagorjelog plina koji igra ulogu kod toplinske izolacije, na taj način sprječava izmjenu topline.

Auer je riješio ovaj problem razbijanjem izolacijskog sloja zamjenom laminarne evakuacije vertikalnom. To je bilo moguće zamjenom stalnog plamena gorionika sa serijom mikro izgaranja.

Održavanje

Zahvaljujući ovakvom principu rada Pulsatoire ima izmjenjivač koji se sam po sebi čisti i to u potpunosti, i ne zahtjeva bilo kakvu intervenciju.

Bez plamena, bez mogućnosti degradiranja, njegove performanse i učinkovitost karakteriziraju stalnost i uspješnost tijekom životnog vijeka bojlera.

Instalacija je moguća čak i na mjestima gdje drugi bojleri ne mogu biti ugrađeni.

Njegova kompaktnost i male dimenzije garancija su instalacije koja može biti bilo gdje.

hot-water-02Topla voda iz neprekidne kondenzacije

Jedini uređaj koji može stvoriti toplu vodu koristeći samo kondenzacijski proces

 

Bez obzira na zahtjeve, pulsirajući bojler može stvoriti ukupnu količinu tople vode kondenzacijom.

Za proizvodnju tople vode pulsirajući bojler može biti povezan sa standardnim akumulacijskim sistemom ili profuzijskim.

Topla voda, profuzijski sistem. Estetski dio pulsirajućeg bojlera.


Prednosti

hot-water-03Uspoređen sa trenutnim sistemom opskrbe tople vode pulsirajući bojler kraće radi te je brže spreman za grijanje što dovodi do velike efektivnosti i uštede.

Pulsirajući bojler prioritetno i stalno kontrolira toplu vodu, u cijelosti ili djelomično, kao i pregrijavanje, kako bi postojala veća udobnost i konstantno kontroliranje troškova.

Tijekom ljeta, brzi porast temperature izmjenjivača topline povezan sa niskim gubitkom topline kada uređaj ne radi, dovodi do izbjegavanja nepotrebne potrošnje.

Sustav za zaštitu od ”legionarske bolesti”, ugrađen je u pulsirajući bojler.

Profuzijski sistem pruža mogućnost kombiniranja visoke protočnosti i malih ukupnih dimenzija sa kućištima direktno inspiriranim od Pulsatoire-a.

Akumulacija tople vode pomoću pulsirajućih spremnika

Što je profuzija?

hot-water-04

Mogućnost pripreme velikih količina tople vode bez potrebe za dogrijavanjem pripadajućeg spremnika, vode ako nije potrebno.

Na taj način, osim održavanja visoke protočnosti, topla voda se vraća u bojler na vrlo niskoj temperaturi (skoro temperatura hladne vode iz slavine) povećavajući kondenzacijski efekt, što donosi velike uštede.

Sa usporednim spremnikom izgled je sjajan te je spajanje jednostavno:

  • Do 10 litara po minuti izmjenjivač proizvodi toplu vodu bez da je povlači iz spremnika
  • Više od 10 litara po minuti iz opskrba tople vode se vrši iz spremnika i to do 23 litre po minuti
  • Pulsirajući bojler od 20 kW
  • Glavna pumpa za toplu vodu ( specifičan protok EN 625 )
  • Izmjenivač topline
  • Spremnik od 84 litre
  • Pumpa za krug grijanja
  • Izlaz topline
  • Povrat topline

 

Daleko najveći prijatelj okoliša

Najbolja odluka za Vaše zdravlje te budućnost naše djece

Pulsatoire predstavlja br. 1  bojler u svijetu u borbi protiv kiselih kiša te u zaštiti ozonskog omotača pošto je razina Nox od 20 kW 10 mg /kWh.

Protiv efekta staklenika

Ekonomičan način rada, zahvaljujući principu pulsirajućeg reaktora te dinamičkoj kondenzaciji sa dvostrukom turbulencijom, nevjerovatno smanjuje efekt staklenika i emisiju plinova ( CO2 ).

Zaštita zdravlja i ozonskog omotača te borba protiv kiselih kiša

Princip pulsirajućeg reaktora rezultira emisijom Nox plina skoro na nultoj razini (Nox – plin uništava ozonski omotač, stvara probleme sa disanjem i kiselim kišama).

Pulsatoire nudi idealnu dopunu za solarni sistem i toplinske pumpe.

Jednostavna i praktična instalacija za stare i nove građevine

Pulsirajući bojler je dizajniran za jednostavnu instalaciju

Smanjenje ukupne dimenzije sa mogućnošću instalacije gotovo svugdje što ga čini pouzdanim te jednostavnim za postavljanje.

Pulsirajući bojler može biti postavljan svugdje bez ikakvih problema (podrum, garaža…). Postavljanje je moguće čak i na mjestima kao što su ”slijepe sobe” bez dimnjaka ili bez vanjskih zidova, pošto sagoreni plin nema temperaturu višu od 25°C samim time nema potrebe za specifičnim često skupim cijevima. Jednostavna PVC cijev (promjera 50 ili 63 mm) biti će sasvim dovoljna.

installation-01 installation-02installation-03installation-04


Jednostavna PVC cijev!

Nema više izlaza kroz skupi dimnjak!


Nema više skupih dimovodnih cijevi !
- jednostavna PVC cijev (50 ili 63 mm ) će biti dovoljna za provod pare

Do 25 metara, horizontalno ili vertikalno
- jednostavna PVC cijev može biti korištena kao cijev za tekućinu

Instalacija bez poteškoća
- gotovo svugdje u građevini

Jednostavna instalacija sa jednostvanim i brzim spojevima
- pulsirajući bojler je moderan, kompaktan i lagan

Idealan za očuvanje estetike građevine
- za prednje zidove, povijesne zgrade…

Profesionalci pričaju o pulsirajućem bojleru

Građevina sa 12 paviljona u Lampertheimu

Gilles LEHEU, promotor:
Najvažnija prednost je ta što Pulsatoire ne zahtjeva dimnjak…Štedim skorom 3000 eura pošto nemam potrebu za njim…Jednostavna PVC cijev je dovoljna”

O centralnom grijanju u zgradi u Strasbouru

Yves ROTH, monter:
”Imali smo problem sa dimnjakom, veličina nije bila u skladu sa cijevima dimnjaka zbog korištenja standardn ih bojlera. Jedino rješenje je bila ova ugradnja pulsirajućeg bojlera pošto je ukupna visina 25 metara. Jednostavna PVC cijev!”

Instaliranje podnog grijanja u 145 kvadrata neovisne kuće.

Jean Roland, instalater:
”Imam potrebu za podnim grijanjem sa temperaturom vode od samo 30° C. Ovaj pulsirajućui bojler može to zadovoljiti, bez dodatnih ventila… danas, jako malo bojlera može opskrbljivati sa 30° C.


Integrirana elektronska regulacija naravno još naprednija za dodatnu uštedu
Fleksibilna kontrola za grijanje poda

 

Digitalna upravljačka ploča

control-01Pulsatoire ima ugrađenu i integriranu najnoviju generaciju elektronike, koja omoguje upravljanje sa 3 neovisna kruga grijanja – svaki sa vlastitom temperaturom ( pr.: sklop za grijanje radijatorima, sklop za podno grijanje, sklop za toplu vodu), nudi i 3 neovisna tjedna načina programiranja (programiranje rada uređaja donosi enormne uštede). Zahvaljujući navedenom, Pulsatoire savršeno upravlja i podnim grijanjem gdje je početna temperatura moguća i ispod 22°C.

Ljeti, kada postoji potreba za toplom vodom, Pulsatoire ima ekstremno malu potrošnju plina zahvaljujući iznimnoj ekonomičnosti, nepostojanju gubitka pritiska te odličnoj toplinskoj izolaciji.

Odična toplinska izolacija bojlera rezultira radnom temperaturom uređaja manjom od 30°C što predstavlja veliku prednost, jer ne postoji gubitak energije kada je bojler instaliran u hladnoj prostoriji (garaža, podrum… ).

Integrirana elektronska regulacija pulsirajućeg bojlera dizajnirana je kako bi se neovisno upravljalo sa 3 pojedinačna grijaća kruga za radijatore, konvektore, podno grijanje, sanitarnu vodu, grijanje bazena…

Regulacija je dizajnirana i zbog pojedinačnog upravljanja sa svakim grijaćim krugom u skladu sa programiranjem u komfornom, ekonomičnom i načinu rada protiv smrzavanja i za uključivanje i isključivanje grijanja prema potrebi.

Primjeri

Sa rasporedom rada koji može biti različit za svaki dan u tjednu u odnosu na svaki pojedini krug, grijanje se može prilagoditi za svačiji životni stil.

Krug 1 za radijatore

za spavaće sobe na 1. katu

Krug 2 za podno grijanje

prizemlje sa dnevnom sobom, kuhinjom i uredima

Krug 3 za sanitarnu vodu

sa dodatnom snagom u slučaju veće potrebe za vodom (ujutro i navečer)

Prednosti

  • Elektronska regulacija je integrirana u svaki pulsirajući bojler (bez dodatnog troška).
  • Regulacija automatizmom prilagođava rad bojlera traženoj temperaturi uzimajući u obzir vanjsku temperaturu.
  • Samokontrola prilagođava i optimizira temperaturu vode u skladu sa ambijentalnom temperaturom svake prostorije za višu razinu komfora, omogućavajući veliku uštedu.

O podnom grijanju

Bilo da se radi o jednom ili više krugova, elektronska regulacija sa iznimnom preciznošću, u mogućnosti je opskrbljivati sanitarnom vodom od samo 22°C

Pulsirajući bojler ima mogućnost spajanja direktno na podno grijanje bez dodatne opreme (bez trodjelnog razdjelnika i dodatnih ventila).

O radijatorima

Bilo da se radi o jednom ili više krugova, elektronska regulacija isporučuje, iznimno precizno, sa idealnom temperaturom, dovoljne količine topline za optimalnu iskoristivost originalnih kondenzirajućih mogućnosti pulsirajućeg bojlera, bilo da se radi o standardnim radijatorima (80°C) ili niskotemperaturnim radijatorima (65°C).

Čak i ako su podno grijanje, grijanje radijatorima te sanitarna voda spojeni na isti bojler, pulsirajući bojler će kontrolirati svaki krug neovisno za ostvarivanje dodatne uštede.

KASKADNA MONTAŽA ZA VELIKE SISTEME

Pulsatoire kaskadno









Visoka tehnologija toplinske razmjene

Kako radi?

  • Mješavina zraka i plina dolazi u komoru za izgaranje direktno kroz ventil
  • Dolazi do mikro izgaranja
  • Pritisak stvoren mikro izgaranjem zatvara ventil, te se sagorjeli plin usmjerava putem cijevi u izmjenjivač topline u obliku zavojnice.

Pulsatoire je jedini kondenzacijski bojler koji radi bez otvorenog plamena, već pomoću samoodrživog mikro izgaranja!

  • Ispuštanje sagorenog plina stvara pad tlaka unutar komore za sagorijevanje ( B ) i otvara ventil ( A ) kako bi se apsorbirao novi protok mješavine zraka i plina.
  • Ovaj ciklus se sam ponavlja te je samoodrživ pri razini od 115 mikro izgaranja po sekundi.

Dinamička kondenzacija

Što je kondenzacija ?

Izgaranje plina stvara vodenu paru koja izlazi zajedno sa paljenim ”dimom”. ”Dim” se hladi te dolazi do kondenzacije vode. Ovaj proces stvara enormno veliku količinu topline.

Pulsatoire je jedini kondenzacijski bojler koji daje dodatnu vrijednost toplinskom učinku koristeći turbulentno strujanje.

Komora za sagorijevanje nalazi se iznad izmjenjivača, sve je uronjeno u vodu kako bi se ostvarila maksimalna izmjena topline. Izbacivanje sagorenog plina se odvija na razini prirodno padajuće vode što povećava kondenzacijski učinak.

Prednosti

  • Trajnost i pouzdanost
  • Zahvaljujući principu samočišćenja Pulsatoire nema smetnje pri prilagođavanju načina rada. To daje iznimne i konstantne performanse.
  • Zadivljujuća učinkovitost, viša od 109 % neto kalorijske vrijednosti. 40 % su smanjeni troškovi u usporedbi sa tradicionalnim bojlerima.
  • Proizvedena energija je gotovo u potpunosti prenešena na vodu uz stalnu kondenzaciju.
  • 4 puta manja potrošnja električne energije.
  • Iznimna izmjena topline zahvaljujući dvostukom turbulencijskom sistemu.

Klasični bojler

  • Kontinuirano izgaranje stvara mjehuriće na visokoj temperaturi, sa niskom standardnom brzinom.
  • Sa unutrašnje strane izmjenjivača pojavljuje se sloj plina koji se kreće sporije od vode. Navedeno djeluje kao izolator usporavajući izmjenu.

Pulsirajući bojler

  • Zahvaljujući pulsirajućem izgaranju sagoreni plin izlazi ritmički velikom brzinom. Navedeno stvara turbulentno strujanje koje razbija sloj plina. Turbulentno strujanje vode, generirano zahvaljujući izmjenjivaču u obliku zavojnice, probija se kroz sloj vode.
  • Ova dvostruka turbulencija donosi znatno poboljšanje performansama i faktoru izmjene topline.

Vomul Kvaliteta | Tel. + 385 1 3702 416 | Fax. + 385 1 3702 439 | Mob. + 385 95 6166 066 | + 385 91 555 1993 | info@express-odrzavanje.hr

© Sva prava @ Express održavanje d.o.o.