gsm

Načini

noirot-katalog

noirot-katalog

dostava

Lelia

leliaLELIA plinski kondenzacijski bojler za grijanje i sanitarnu toplu vodu sa mogućnošću zidne ili podne instalacije te odabira spoja na dimnjak ili ventilaciju.

LELIA je izuzetno jednostavna za održavanje, nevjerojatno lagana kod otplinjavanja instalacija a sama instalacija u novogradnji ili renovaciji ne predstavlja apsolutno nikakav problem.

Naša tajna za plinski bojler LELIA je vrlo jasna:

Platina za hidrauličku distribuciju od lijeva i tu je tehnologiju AUER patentom zaštitio tako da je jedinstvena na svijetu.

Kao i svi naši proizvodi, i LELIA, je dizajnirana, razvijena i proizvedena u našim tvornicama u Francuskoj.

 

Kondenzacijska toplinska rješenja su pametna i fleksibilna

Auer kondenzacijski uređaji ne daju samo ugodnu toplinu, mogu se i posvuda iskoristiti: u podrumu, u stambenom prostoru ili potkrovlju, u kućama za jednu ili više obitelji. Nova generacija plinskih kondenzacijskih uređaja štedi na mjestu, vrlo je tiha i moguće ju je kombinirati sa solarnom instalacijom za još veću efikasnost ogrjevne vrijednosti.

Kondenzacijski plinski kotlovi su izvori topline sustava grijanja koji kao gorivo koriste plin i imaju mogućnost dodatnog iskorištavanja topline kondenzacije (latentne topline) vodene pare iz dimnih plinova u posebnom izmjenjivaču topline kojim se predgrijava ogrjevni medij (voda) iz povratnog voda sustava grijanja.

Time se postižu mnogo bolja iskoristivost plina i povećanje stupnjeva iskoristivosti na vrijednosti koje premašuju 100% . S obzirom na to da ponajvise služe i za pripremu PTV-a, konden­zacijski su kotlovi najčešće izvedeni kao kombinirani.

Latentna ili toplina kondenzacije je ista ona toplina koja je bila potrebna za stvaranje vodene pare u procesu izgaranja, tj. jednaka je toplini isparavanja. Prolaskom kroz kondenzacijski izmjenjivač topline dimni se plinovi hlade na temperaturu 35 - 73 °C pri čemu dolazi do izdvajanja kondenzata. Kako tada nastaju agresivni spojevi, primjena kondenzacijske tehnike postala je moguća tek s razvojem novih materijala koji su visokopostojani na koroziju. Povećanje iskoristivosti goriva u kondenzacijskim kotlovima nije posljedica samo dodatnog iskorištavanja topline kondenzacije, već i smanjenja gubitaka topline putem dimnih plinova jer je njihova temperatura niza i gubitaka topline zračenjem s tijela kotla jer je njegova površina takoder niza. Kondenzacija je proces suprotan, ishlapljavanju ili isparavanju.

Isparavanje je pretvaranje tekućine u plin ili paru, a kondenzacija prelazak plina ili pare u tekuće ili čvrsto stanje. To se događa kod hlađenja ili zgrušnjavanja. Kad se plin kondenzira, nastaju dvije značajne promjene. Prva je ta da se plina smanjuje kada on prelazi u tekuće stanje,a druga je oslobađanje topline, koja se naziva „toplina kondenzacije“. Kad se para pretvara u vodu (kondenzira), na svaki gram dobivene vode oslobađa se 540 kalorija.
U svijetu oko nas kondenzacija igra važnu ulogu. Kad se vodena para kondenzira u zraku, nastaju  oblaci. Rosa nastaje kad vlažan zrak dođe u dodir s površinom što se ohladila doodređenetemperature. U to se i sami možete uvjeriti ako promatrate čašu ledene ili hladne vode na vlažnom vremenu. Kada topao i vlažan zrak dođe u dodir s hladnom površinom, vlaga se kondenzira na vanjskoj površini čaše. Ponekad se para u zraku može izravno pretvoriti u čvrsto stanje. Na primjer, na temperaturi ispod ništice para se kondenzira na hladnim cijevima hladnjaka u led. U prirodi nikad ne prestaje proces isparavanja i kondenziranja. Milijuni tona vode iz oceana i jezera isparavaju svake godine i kondenziraju se u kišu i snijeg.

Sheme rada Lelia uređaja

                Shema Lelia MIX                                

Lelia MIX shema









        Shema Lelia Acumulation 

Lelia akumulation shema






            Shema Lelia profusion

Lelia profusion shema







Što su to kondezacijski plinski bojleri?

Kondenzacijski uređaji rade na principu regeneracije što je moguće više otpadne topline koja bi se u normalnom slučaju ispuštala u atmosferu kroz dimne plinove klasičnog (konvencionalnog) uređaja. 

To se postiže korištenjem izmjenjivača topline povećanih dimenzija ili ponekad dva izmjenjivača topline unutar uređaja koji maksimalno iskorištavaju prijenos topline iz plamenika kao i regeneraciju iskoristive topline koja bi se inače izgubila s dimnim plinovima. Kada se radi o kondenzacijskom načinu rada ovi uređaji ne kondenziraju neprestano, dimni plinovi predaju svoju latentnu toplinu, koja se tada regenerira preko izmjenjivača topline unutar plinskog uređaja. Kao rezultat toga temperatura dimnih plinova koji izlaze iz kondenzacijskog uređaja, obično je 50-60 °C u usporedbi s 120-180 °C u klasičnom konvencionalnom uređaju. Istodobno, "proizvodi" se određena količina vode ili "kondenzata".
Kondenzacijski uređaji samim reduciranjem emisije ugljičnog dioksida pomažu ublažavanju opasnosti od globalnog zatopljenjenja te manje opterećuju kućni budžet smanjenjem računa za plin. Od 2012. godine u EU biti će moguće kupiti isključivo kondezacijski plinski uređaj. Sami uređaji su skuplji od konvecionalnih, ali većom iskoristivosti vraćaju uloženo u jako kratkom roku. Što nam je niža potrebna temperatura veća je iskoristivost uređaja zato se kodezacijski uređaj preporuča za ugradnju u sistem podnog grijanja gdje najviše dolazi do izražaja njegova štedljivost.

Kondezacijski plinski uređaji zbog svoje tehnologije isključivo su fasadne izvedbe, te mogu biti i kombinirani. Za dimovod ne cijevi ne  koristimo aluminijske cijevi već plastične radi kondezata. Svakim danom  proizvođači se trude unaprijediti kondezacijske uređaje mnogim inovativnim rješenjima tako da možemo reći da su to prave male ekološke štedljive centrale. Svakome tko si u trenutku nabavke plinskog uređaja može priuštiti par tisuća kuna razlike u cijeni između konvecionalnog i kondezacijskog uređaja preporučamo da kupi kondezacijski uređaj jer tako osim što ćemo imati manje troškove grijanja, nešto ćemo napraviti i za naš planet samim smanjenim ispuštanjem CO2 u atmosferu.

Uz savršeno miješanje pilna i zraka, ventilator prenosi navedenu smjesu u komoru za izgaranje koja se pali pomoću iskre. Toplinska energija dobivena izgaranjem zagrijava vodu za grijaći krug. Zagrijana voda cirkulira kroz radijatore i oslobađa kalorije tj. grije prostor. Voda se vraća u grijaće tijelo, naravno sa nižom temperaturom, te samim rashlađivanjem dolazi do oslobađanja vode iz plinova uz stvaranje kondenzacijskog efekta. Ova promjena stanja oslobađa veliku količinu topline koja se prenosi na vodu u instalaciji. Sagorjeli plinovi izlaze pri niskoj temperaturi putem dimovodne evakuacijske cijevi a kondenzat se na prirodan način uklanja iz sifona.

 

Logo RTReklama 40Reklama patentirano






LELIA je definitivno uređaj koji poštuje okoliš ! Nova toplinska regulacija iz 2012. godine, ( RT 2012 ) prema zakonu zvanom «Grenelle 2» , ograničava primarnu godišnju potrošnju energije sa 50kW/m2. U tom kontekstu LELIA, plinski kondenzacijski bojler, ostvaruje idealan koeficijent pretvorbe 1, što ostavlja dovoljno prostora i za druge namjene.

Odabirom LELIE ostvarili ste grijanje prostora i sanitarnu toplu vodu kao i predviđanje budućih toplinskih promjena vezanih za različite zakone i propise, uštedu energije na Vašim račinima za grijanje i naravno utjecaj na svoj svakodnevni život, udobnost i zdravlje. Izuzetno je široki spektar prednosti LELIA bojlera.

  • Iznimna optimalna učinkovitost do 109% i ušteda energije do 40%.,
  • Modulirajuće upravljanje grijanjem do 24kW, ovisno o vanjskoj temperaturi, sa savršen i nesmetan rad.
  • Modularajuće upravljanje sanitarnom vodom do 30kW, za postizanje željene temperature vode pri brzom protoku.
  • Brzo otplinjavanje instalacije, pomoću efikasne komore za otplinjavanje, savršene brzine uz savršenu zaštitu od korozije.
  • Jednostavno i sigurno spajanje dimovodne cijevi:
  • klizni prsten za jednostavno spajanje
  • priljučno koljeno sa orjentacijom za 360°C
  • Veliki broj mogućnosti izlaza plinova:
  • horizontalna ventilacija ø60/100 do 14 metara
  • vertikalna ventilacija ø60/100 do 14 metara, 80/125 do 23 metra
  • dimnjak ø80/125 do 30 metara
  • 3CE do 14 metara

HP2 razdjelnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naš plinski kondenzacijski bojler LELIA jedini na tržištu sposoban je ponuditi apsolutnu sigurnost iz više razloga:

  • Uređaj  je opremljen ventilom sa sitom, od nehrđajućeg čelika, za uklanjanje mulja i ostalih nečistoća iz toplinske mreže.
  • U samom sistemu obavlja se stalna kontrola protoka vode kako bi se izbjegla mogućnostu abnormalnog porasta temperature grijaćeg tijela.
  • Ugrađeni obilazak, za izbjegavanje postavljanje diferencijalnog ventila, čak i za instalaciju potpuno opremljenu termostatskim ventilima.

 

Posebna se pažnja posvećena je održavanju uređaja tako da smo uspjeli dobiti uređaj koji se održava nevjerojatnom lakoćom iz više razloga. Na uređaju su postavljeni Robusni i pouzdani ventili, serijski isporučeni, za izolaciju bojlera i instalacije. Kompletan pristup, i mogućnost jednostavne zamjene, svim dijelovima bojlera sa prednje strane. Jednostavno čišćenje filtera od taloga, u ventilu, bez potrebe za ispuštanjem čitavog sistema.

Komandna ploča uređaja je jednostavna i ne zahtjeva nikakvu dodatnu edukaciju obzirom da je napravljena na sistemu 1 tipka = 1 funkcija

  • automatsko prilagođavanje snage rada bojlera u ovisnosti o vanjskoj temperaturi (serijska  isporuka senzora)
  • Prikaz temperature sanitarne vode ili temperature vode za grijanje
  • omogućavanje idealne temperature sanitarne vode i temperature grijanja – radijatori ili podno grijanje uz nevjerovatnu preciznost
  • Prikaz ljetnog načina rada
  • Smanjenje temperature
  • Odabir za postavljanje željene temperature sanitarne vode
  • Prikaz zimskog načina rada
  • Povećanje temperature
  • Odabir za postavljanje željene temperature grijanja
  • Uključeno/isključeno
  • Resetiranje
  • Prikaz za pritisak tlaka vode

Lelia modeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Platina za hidrauličku distribuciju od lijeva je  patentirana platina za hidrauličku distribuciju, sa Auer odabirom lijeva, sa nevjerovatnim i svjetski priznatim svojstvima materijala , robusno i antikorozijsko dugotrajno i 100% reciklažno i naravno uz lijevani monoblok, uklonjene cijevi i samim time rizik od curenja. Platina za distibuciju integrira sve hidrauličke dijelove na 1 mjestu, nudeći nevjerovatnu kompaktnost.

Vomul Kvaliteta | Tel. + 385 1 3702 416 | Fax. + 385 1 3702 439 | Mob. + 385 95 6166 066 | + 385 91 555 1993 | info@express-odrzavanje.hr

© Sva prava @ Express održavanje d.o.o.